Få juridisk hjälp med ekonomisk familjerätt

Vissa saker är bra att vända sig till proffsen med om du själv inte har kunskapen. Ekonomisk familjerätt är ett sådant ämne där vi oftast känner oss osäkra. Vänd dig till en juristfirma så att du kan vara trygg med att alla dokument är juridiskt hållbara. Klicka dig vidare här för mer information.

Vad kan en jurist hjälpa dig med?

Hos en juristfirma får du hjälp med allt som berör familjerätt såsom skriva samboavtal och äktenskapsförord. Det är särskilt viktigt om ni tänker er att köpa en gemensam bostad men har olika ekonomiska förutsättningar, vilket kan skapa obalans om ni skulle välja att gå skilda vägar.

Om du skulle gå bort

För att underlätta för de efterlevande kan det vara en god idé att upprätta ett testamente. Du kanske vill ge bort egendom eller kapital till någon särskild person. Eller så kanske du vill behålla sommarstugan i familjens ägo som enskild egendom. Efter ett dödsfall kan en jurist också hjälpa till med att ta hand om dödsboet och utreda arvsfrågor, vilket kan vara skönt för de efterlevande.

Gåvobrev och skuldebrev

Vill du få hjälp med att skriva andra dokument såsom gåvobrev, skuldebrev eller framtidsfullmakter kan en jurist upprätta även dessa. Ett gåvobrev förtydligar vilken gåvan är och hur den ska betraktas vid ett arvskifte.


Comments are closed.