Få mer utrymme

Om din familj har vuxit kanske huset börjar bli trångt. Om du och din familj trivs där ni bor och inte vill flytta kanske ni kan expandera huset ni bor i istället. Är huset riktigt trångt kanske ni behöver bygga ut. Behöver ni bara ett extra rum kanske det går att ordna på enklare sätt.

Inred vinden

Äldre hus har ofta vind. Vinden används oftast till förvaring men om takhöjden är tillräcklig kan det gå att inreda den. Du kan dock inte bara flytta upp en säng på vinden för att få ett extra sovrum, det krävs en del jobb. Det som behövs kan vara isolering för att hålla inne värmen på vinden. Täck det hela med gipsskivor och tapetsera. Om det är dåligt med dagsljus och fönster så kan en vindskupa vara något som tillför detta.

Inred källaren

Har ditt hus en full källare kanske det går att göra om ett utrymme där till ett barnrum. Tonåringar älskar att ha ett rum med egen ingång så de kan komma och gå som de vill. Att bygga ett sovrum i källaren kan vara kostsamt men ett bra sätt att få mycket extra utrymme på. Tänk på att kolla så det inte är så mycket fukt i den källare som ska inredas. Det finns metoder idag som gör att du kan driva ut fukt ur källare utan större arbete.

Bygg ett attefallshus

Saknar ditt hus både källare och vind och du inte vill bygga ut det, finns det andra lösningar. Är tomten hyfsat stor kan ni bygga upp en timmerstuga Attefall som sovrum till tonåringen. Ett Attefallshus kan också vara det perfekta gästrummet för besökare. Du kan ju även dra in vatten och avlopp i ditt nybygge så blir det väldigt praktiskt för den som ska husera i det nya lilla huset.

Dela av stora rum

Huset kanske består av onödigt stora rum. Det kanske är stora sovrum på upp mot 20 m2 som kan delas till två mindre sovrum på 10 m2 vardera. Sätt upp en mellanvägg med en dörr mellan så har ni skapat två mindre sovrum mot för ett stort. Tänk på att bygga väggen så att ni eventuellt kan plocka ner den när rummen inte behövs längre. Lite spackel och målning så är det stora rummet återställt.


Comments are closed.