Fixa kalaset snabbt och ekonomiskt

Ska du hålla i ett barnkalas? Att planera inför ett kalas kan vara roligt, men det kräver också tid och engagemang. Det finns många saker att tänka på, till exempel mat och/eller tårta, inbjudningar, tid och datum samt aktiviteter med mera.

barnkalas

Barnkalas behöver inte vara dyra

Marknaden för barnkalas växer, och idag är det populärt att anordna dem i simhallar, restauranger eller lekland av olika slag. Dagens barnkalas tenderar därför att kosta väldigt mycket. Om det till exempel anordnas på ett lekland kan summan för kalaset komma upp i hela 200 kr per barn, enligt GP. Barnkalas behöver dock inte vara så dyra för att bli lyckade. Om du anordnar kalaset i ditt eget hem, bakar eller lagar maten och tårtan själv samt planerar lekar som fiskdamm, charader, frågelekar eller tipspromenader kan du undvika att spendera stora summor pengar. Att barnen får leka och umgås med varandra kan resultera i ett minst lika lyckat kalas som de på lekland. Satsa på att lägga pengarna på små detaljer som piggar upp och sätter stämningen, så som ballonger, en fint dekorerad tårta och roliga kalashattar. Hos Kalaskungen hittar du ett stort utbud av kalastillbehör.

Planera effektivt och spara tid

Det är inte bara pengar som kan kännas jobbigt i samband med ett kalas. Ofta kan själva planeringen ta upp väldigt mycket tid, vilket många inte känner att de hinner med. Runtom på internet finns det idag många tips på lekar och snabblagad mat som du kan kopiera, exempelvis på Mama. På det här sättet slipper du själv lägga mycket tid och tankar på hur kalaset ska styras upp. Idag finns dessutom många lekar på appar, som du enkelt kan ladda ner och använda dig av. Det kanske allra bästa tipset för att spara på tiden är att inte tänka för stort och avancerat – enkla och spontana kalas kan bli minst lika lyckade som stora ambitiösa sådana.


Comments are closed.