Utrusta ditt kök med retro prylar

Nystart och hemmafix står på mångas scheman under den här tiden på året. Köket är ett perfekt ställe att börja på, då det ju är där andra nystart-projekt äger rum. Det är där du ska börja äta mer grönsaker och det är där du ska sätta igång dagen lite tidigare varje morgon. Det är också där du bör vilja ändra om och förbättra, så att motivationen och inspirationen förblir på topp.

Inred i köket med enkla medel

En renovation där du byter ut kakel, bänkskivor och liknande är både dyr, omständlig och jobbig. Men du kan få liknande resultat om du förändrar exempelvis kaklet genom att sätta på kakeldekor eller dekorplast. Detsamma gäller hyllplan eller en bänkskiva då du kan dekorera dem med hyllremsor.

Andra förändringar du kan anamma och använda dig av är exempelvis textilier. Dessa kan göra ditt kök både mysigare, varmare och mer inbjudande samtidigt som de är funktionella. En ny matta, en gardin eller några kökshanddukar kan göra stor skillnad.

Något som också är värt att ha i åtanke är detaljer såsom skärbrädor, brickor, brödboxar och andra lådor. Dessa kan stå framme på väl utvalda platser eller tas fram vid specifika tillfällen.


Comments are closed.